Жорсткі пряники – це солодкість, що давно полюбилася, яка має свій особливий аромат і неповторний смак. Однак, зустрічаючись із такими пряниками, багато хто задається питанням, чи можна їх якось зробити м'якими та ніжними? І відповідь на це запитання – так, можна!
Процес роблення жорстких пряників м'якими нескладний, але потребує деяких навичок і трохи часу. Основним секретом м'яких пряників є їхнє правильне зберігання та спеціальна ванна з сиропом, куди пряники потрібно занурити. Такий сироп дозволяє їм насититися вологою та набути ніжності та соковитості.
Якщо ви хочете навчитися самі робити жорсткі пряники м'якимиВам потрібно буде дістатися до їх серцевини. Для цього можна використовувати столовий ніж чи міксер. Далі пряники поміщаються в ємність із сиропом і на кілька годин відправляються в холодильник. Після цього часу, пряники стають м'якими і ніжними, щойно випечені.
№ | Крок | Опис |
---|---|---|
1 | Приготування сиропу | Змішати в каструлі цукор, мед та воду. Поставити на вогонь і нагрівати, поки|доки| цукор повністю не розчиниться. Довести сироп до 120 ° C, постійно помішуючи. |
2 | Додавання спецій | У сироп додати корицю, імбир, гвоздику та мускатний горіх. Помішувати, поки спеції повністю не розчиняться. |
3 | Приготування тіста | У великій мисці змішати борошно, розпушувач, сіль та соду. Додати розм'якшене масло|мастило| і залити сиропом із прянощами. Ретельно перемішати, доки всі інгредієнти не утворюють однорідне тісто. |
4 | Випічка | Накрити тісто плівкою і залишити на 2 години за кімнатної температури.Потім сформувати пряники і викласти їх на лист, покритий пергаментним папером. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до золотистого кольору. |
5 | Охолодження та зберігання | Вийняти пряники з духовки і залишити їх остигати на деку. Після повного остигання пряники стануть м'якими і готовими до вживання. Зберігати у герметичній упаковці. |
Чому пряники виходять жорсткими?
Тверді пряники виходять у двох випадках: Допущення помилок при випіканні; Неправильне зберігання.
Як правильно сушити пряники?
У крайньому випадку можна підсушити пряники. у духовці (10-15 хвилин при 50 º). Якщо у вас залишився зайвий айсинг, перекладіть його у форму з кришкою, що щільно закривається – в такому вигляді його можна зберігати кілька днів.
Чим краще розписувати пряники?
Для розпису пряників можна використовувати різні види глазурі: щільнішу для нанесення контурів; більш рідку для заливання об'єктів; різнобарвну для створення складніших зображень.