Яка риба краща за пікшу чи мінтай?
Найжирнішою (1 г) і малобілковою (16 г) – мінтай, найдієтичнішою – низькокалорійною (70 ккал) та маложирною (0,2 г) – пікша. Але різниця у вартості при цьому дуже помітна. Особливо добре зауважують її не дуже чесні продавці, коли намагаються видати один вид риби за іншою.
Чи можна їсти пікшу?
Філе пікші м'ясисте, ніжне, містить невелику кількість кісток. Як кажуть англійці, з пікші не можна зробити лише десерт. У Фінляндії з філе цієї риби готують пироги та пельмені, у Норвегії та Ісландії її солять і сушать, у Шотландії – коптять. У Великобританії пікшу цінують вище за інші риби сімейства тріскових.