Його використовують як додатковий засіб при лікуванні різних емоційних розладів та депресивних станів. Речовини, що входять до складу шипшини, стимулюють мозкову активність, оскільки сприяє поліпшенню кровообігу Сироп допомагає розширити судини, привести до норми артеріальний тиск.
Навіщо потрібно пити сироп шипшини?
Сироп застосовується для профілактики гіповітамінозів, при нестачі апетиту, при застійних явищах у жовчному міхурі. Також він підвищує стійкість організму до дій довкілля, підвищує імунітет. Завдяки великому вмісту вітаміну С у шипшині сироп зміцнює захисні сили організму.
Кому не можна пити сироп шипшини?
Від вживання сиропу плодів шипшини слід утриматися при порушеннях кровообігу; схильності до запорів; захворювання судин та серця; тромбофлебіт; захворювання шкіри; загострення гастриту, виразки шлунка та панкреатиту; бронхіальну астму; вагітності та годуванні груддю; індивідуальної нестерпності.