Чай із стулок квасоляних бобів застосовують у домашній медицині з давніх часів. сечогінний засіб при затримках сечі та набряках, при сечокам'яній хворобі, а також при запаленні нирок, хворобах сечового міхура, ревматизмі, ішіасі та подагрі.
Чим корисна шкаралупа від квасолі?
Регулярне вживання квасоляних стулок служить профілактикою цукрового діабету та захворювань серцево-судинної системи. Стручки квасолі традиційно входять до складу зборів, що знижують рівень глюкози, разом з кропивою та чорницею.
Як пити стулки квасолі?
Спосіб застосування та дози 1 чайну ложку (2 г) залити 1 склянкою (200 мл) окропу, наполягати 10-15 хвилин, процідити, об'єм отриманого настою довести кип'яченою водою до 200 мл. Приймати дорослим та дітям старше 14 років по 1 склянці настою 3 рази на день під час їжі. Тривалість прийому: 1 місяць.