При панкреатиті особливо важливо стежити, що ви п'єте. Дієта відіграє ключову роль у лікуванні та полегшенні симптомів цього захворювання. Однак це не означає, що вам потрібно відмовлятися від усіх рідин. Вся справа в тому, які ви вибираєте напої.
Важливо вживати напої, які не дратують підшлункову залозу та не викликають загострення захворювання. Основним критерієм при виборі напоїв є їхня нежирність та відсутність дратівливих складових.
У цій статті ми розповімо про кілька варіантів напоїв, які можна пити при панкреатиті. Важливо пам'ятати, кожен організм індивідуальний, тому перед впровадженням нових продуктів у свій раціон слід проконсультуватися з лікарем.
Продукт | Опис |
---|---|
Зелений чай | Містить антиоксиданти, покращує травлення. |
Відвар льону | Знижує запалення та подразнення у шлунково-кишковому тракті. |
Компот із ягід | Багатий на вітаміни і покращує обмінні процеси в організмі. |
Рисове молоко | Легкозасвоюваний та не навантажує органи травлення. |
Кисіль з ягід | Покращує роботу шлунка та кишечника, багатий харчовими волокнами. |
Воду можна пити до 1,5 літра, без газу, потроху: приблизно по склянці 5-6 разів на день.
Які напої можна пити?
Зміст:
Виключіть зі свого раціону алкоголь, міцний чай, каву та соки. Пийте слабкий чай, звичайну або мінеральну воду. Мінеральні води застосовуються по 1/2-2/3 склянки (кімнатної температури). При панкреатиті показані ферменти, які допомагають підшлунковій залозі та голод.
Що можна з'їсти на ніч за панкреатиту?
Вечеря: овочевий салат, овочеве пюре, тушкований кролик, котлети з судака, філе індички, цвітна капуста на пару, чай або компот із сухофруктів.
Що можна їсти при панкреатиті під час загострення?
При панкреатиті слід вживати такі продукти, як:
- Нежирне м'ясо: пісну свинину, телятину, курку, кролятину, індичату
- Нежирну рибу: щуку, камбалу, мінтай та тріску
- Крупи: вівсяну, манну та рис
- Макаронні вироби із твердих сортів пшениці
- Кисломолочну продукцію
- Овочі: картопля, кабачки, буряк, морква
Які продукти можна їсти при панкреатиті?
Овочі – буряк, броколі, картопля, селера, авокадо, морква, кабачки, брюссельська капуста, огірки, гарбуз.
- Нежирні сорти м'яса – куряча грудка, індичка, телятина, кролик.
- Риба – мінтай, хек, тріска, судак, окунь.
- Деякі крупи – вівсяна, манна, рисова, гречана.
- Деякі фрукти – печені груші та яблука.