Спочатку моркву вирощували не заради коренеплоду, а заради ароматного листя та насіння. Перша згадка про вживання кореня моркви в їжу зустрічається в античних джерелах І столітті н. е.
Яка морква була найперша?
Перша морква, яку знайшла стародавня людина, була фіолетового кольору. Її стали вирощувати через запашне насіння і зелень, тому що вживати в їжу сам коренеплід було не можна через його сильну гіркоту. Згодом його вдалося зробити солодким та не жорстким. Пізніше з'явилися червоні, жовті та білі сорти моркви. Збережена копія
Коли у Європі з'явилася морква?
У XI столітті завдяки арабам морква з'явилася в Західній Європі, на початку XV століття – в Англії, а звідти разом із переселенцями потрапила до Північної Америки (у XVII столітті) та Австралії (наприкінці XVIII століття).